Lorch

Elektróda/MMA

LORCH

Elektródás (MMA) hegesztés

Az elektromos ív az alapanyag és a megolvadó bevont elektróda között ég. Az elektróda egyidejűleg biztosítja a pótanyag adagolást is. Az elektródát az erre a célra kifejlesztett elektróda csipeszbe kell befogni. Az elektródák szinte minden esetben bevonattal vannak ellátva ami tartalmazhat jó néhány varratfém ötvöző anyagot is. A bevonat szintén megolvad és védi az ömledéket és az ívet a légköri behatások ellen, ezt gáz és salakképzéssel éri el az ív égése következtében. A salak eltávolítható ahogy a hegesztési varrat hűl egy kicsit.

Az inverteres hegesztők nagyon jó hegesztési tulajdonságokkal rendelkeznek és a legtöbb alkalmas speciális elektródák leolvasztására. Majdnem minden hegeszthető anyagnál lehet bevont elektródás ívhegesztést alkalmazni, mint például: szerkezeti acélok, tartályok, csövek, öntött vasak, rozsdamentes acélok, felrakó hegesztések stb.

Elektródás hegesztés egyszerű és biztonságosnak mondható a többi eljárással szemben. A kompakt készülékeket könnyen lehet kezelni és szállítani. Mivel nincs szükség védőgázra, a hegesztés szabadban, még szélben is elvégezhető. Az elektródás hegesztő gépeket széles szakmai kör alkalmazza a nagyipartól kezdve egészen a háztáji felhasználásig bezáróan.

Jó tudni: Azokon a készülékek-en amelyeken (S) jelzés található használhatóak áramütés veszélyes helyeken is például: tartályok belsejében, és enyhén nedves környezetben.

LORCH

MicorStick

LORCH

Az X sorozat

Extrém feladatokra tervezték, nagy elektróda átmérő esetében is kitűnő,
a MICOR technológiának köszönhetően CEL elektródához is tökéletes.

A bevont elektródás hegesztésben néha az elvárások túlságosan magasak, a felhasználási terület ilyenkor a végletekbe csap át. Eső, mocsár, pocsolya, por vagy kosz? Feltételek, amik a berendezéseket nagyon gyorsan tönkre tudják tenni. Gyakori javítások, a tönkrement gépek drága cseréje volt eddig a probléma egyedüli megoldása, nem beszélve arról, hogy a munka minősége a helyszínen nem mindig érte el az elvárt szintet. Pontosan ezért fejlesztette ki a Lorch az X sorozatot.

Ez a gép minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az optimálistól eltérő, műhely körülményeket hátrahagyva végzett munkához kell: kompakt kivitel, 60 cm-es magasságig garantált törésbiztosság, cseppállóság és fröccsenő víznek ellenálló kialakítás, speciális burkolat pornak és bármiféle káros anyagnak a géptestbe jutása ellen. Ezek mellett speciális talpazat kialakítás, ami egyrészt stabilitást biztosít, másrészt védelmet nyújt a vízzel szemben. A hosszú élettartam érdekében a talplemez nemesacélból van, továbbá úgy van kialakítva, hogy a gépet pocsolyába vagy sárba téve se károsodjon az elektronika.

A berendezés extrém körülmények között lett tesztelve, mivel nem tudni, hóban vagy sivatagban fogja-e használni a leendő vásárló a berendezést. Viszont az off-road
tulajdonságok mellett a gép természetesen hegesztésben is erős, sőt, tökéletes. A MICOR? technológiának köszönhetően az ív teljesen stabil akkor is, ha áramfejlesztőről, vagy akár 200 m (!) hosszabbítóról használják. Ahol más berendezés már elbukik, ott az X sorozat tagjai biztosan, precízen, stabilan dolgoznak.

X SOROZAT

MicorUp: PF pozícióban való hegesztés egyszerűen és gyorsan

A forradalmi MICOR? technológiának köszönhetően az X sorozat gépei nem csak érzéketlenek a hálózat feszültségingadozására, hanem a ControlPro berendezések ennek köszönhetően rendelkeznek egy teljesen új tulajdonsággal: bevont elektródás hegesztési lehetőség függőleges PF pozícióban! Nem szükséges a lengető mozdulat, egyszerűen függőlegesen felfelé kell húzni az elektródát. Ezt az eredményt bázikus elektródával a legkönnyebb elérni. A hagyományos inverterekkel szemben a MICOR rendszer szabadalmaztatott szabályzása a varratfürdő és az ív stabilan tartásához mindig a kívánt teljesítményt biztosítja. Eddig a függőleges, lentről felfelé irányuló bevont elektródás hegesztés csak két fázisban valósulhatott meg, egy kis átmérőjű elektródával készített varrat alulra, majd egy nagyobb átmérőjű elektródával a fedőréteg elkészítése. Ezzel a berendezéssel viszont egy lépésben, maximális szilárdság mellett a nagyobb dimenziójú elektródával is elkészíthető a varrat.

3 lépésben történő egyszerű beállítás

1. elektródatípus kiválasztása
2. technológia kiválasztása
3. hegesztőáram kiválasztása

Extrém robosztus kivitel

A statisztikák alapján minden berendezés életében legalább négyszer leesik. Ez persze a nyugodt, műhelykörülmények közti használatra igaz, terepen történő használat esetén ez a szám a sokszorosára is emelkedhet. Előírás szerint egy inverteres berendezésnek ki kell bírnia egy 25 cm-ről történő esést. Viszont akár kézből, akár asztalról zuhan le a gép, már jóval többet esik, mint 25 cm, és nagy eséllyel teljesen tönkremegy. Emiatt fejlesztett ki a Lorch egy olyan gépház konstrukciót, ami jóval magasabb elvárásoknak is megfelel. A gyártó garantálja az X sorozat összes tagjának a 60 cm magasból történő
törésbiztosságát.

Itt érzi magát otthon az X

Az X ott kerül bevetésre, ahol kifinomult hegesztési feladatok vannak napirenden, és a legkeményebb tereppel, a legmagasabb elvárásokkal kell megbirkózni. Így tudja Önnek az X a kívánt eredményt és teljesítményt nyújtani - nap mint nap.

A MICOR technológia, és a vele elérhető maximális teljesítmény
A speciális MICOR technológiának köszönhetően az X gépekkel a maximális elektródaátmérő 8,0 mm, természetesen bázikus, rutilos és savas bevonattal egyaránt! Igény esetén természetesen cellulózos elektróda is hegeszthető.

X SOROZAT